Lasagna di pesce

                                                                         
                                                      
                          

De vis (bijv. 3 stukken zalmfilet  en 3 stukken kabeljauwfilet) in blokjes snijden, eventueel ook (hele) garnalen, en deze apart houden. In een pan een sjalotje en knoflook fruiten, doe er 2 blikken tomatenstukjes bij en kruiden naar eigen smaak (ik gebruik vaak oregano en peterselie). Doe er witte wijn, wat visbouillon, peper  en peperoncino bij (in Nederland kan cayennepeper ook) doe er ook 2 of 3 kleingesneden stengels bleekselderij bij, dit is voor een frisse bite (een fijngesneden venkel kan ook, maar laat die wel eerst even stoven anders is hij niet gaar). Laat het even inkoken en maak tevens in een andere pan flink wat bechamelsaus. Als de bechamelsaus klaar is doe dit dan bij de rode saus.

Doe wat olijfolie in een ovenschaal en doe eerst wat rode saus erin, leg daar de stukjes vis en garnalen op ( ik meng vaak van te voren de vis wat met citroenolijfolie, verse peper en peterselie), doe daar een laag lasagnevellen (van een goed merk en het liefst van eierpasta) op dan weer rode saus en vis , dan weer lasagnavellen enz. enz. 
Bedek de de bovenste laag met de witte bechamelsaus, strooi er geraspte kaas (grana pardano of pecorino) over. Zet het een half uurtje afgedekt met aluminiumfolie in een oven van 180 graden, de laatste 10 minuten zonder folie voor een mooie krokante laag.....

                                                                                               Buon appetito!