Lasagna di pesce

                                                                         
                                                      
                            "Dit is een leuke vervanger voor de welbekende lasagna en ook geschikt voor de niet-
                             vleeseters onder ons. Ik ben gewend om vooral op mijn gevoel te koken dus zal dan
                             ook vaak de hoeveelheden niet vermelden en kunnen jullie er op eigen smaak invulling
                             geven  Voor deze lasagna gebruik ik gewoon diepvries visfilets  maar vers kan
                             natuurlijk ook"

De vis (bijv. 3 stukken zalmfilet  en 3 stukken kabeljauwfilet) in blokjes snijden, eventueel ook (hele) garnalen, en deze apart houden. In een pan een sjalotje en knoflook fruiten, doe er 2 blikken tomatenstukjes bij en kruiden naar eigen smaak (ik gebruik vaak oregano en peterselie). Doe er witte wijn, wat visbouillon, peper  en peperoncino bij (in Nederland kan cayennepeper ook) doe er ook 2 of 3 kleingesneden stengels bleekselderij bij, dit is voor een frisse bite (een fijngesneden venkel kan ook, maar laat die wel eerst even stoven anders is hij niet gaar). Laat het even inkoken en maak tevens in een andere pan flink wat bechamelsaus. Als de bechamelsaus klaar is doe dit dan bij de rode saus.

Doe wat olijfolie in een ovenschaal en doe eerst wat rode saus erin, leg daar de stukjes vis en garnalen op ( ik meng vaak van te voren de vis wat met citroenolijfolie, verse peper en peterselie), doe daar een laag lasagnevellen (van een goed merk en het liefst van eierpasta) op dan weer rode saus en vis , dan weer lasagnavellen enz. enz. 
Bedek de de bovenste laag met de witte bechamelsaus, strooi er geraspte kaas (grana pardano of pecorino) over. Zet het een half uurtje afgedekt met aluminiumfolie in een oven van 180 graden, de laatste 10 minuten zonder folie voor een mooie krokante laag.....

                                                                                               Buon appetito!