Het laatste nieuws van onze B&B

 MAART 2019
 
Wij zijn hier, nu een paar weken geleden,  als nieuwe bewoners neergestreken en we vielen direct met onze neus in de boter, of, beter gezegd, in de sneeuw. Al een paar keer is Mergo bedekt geweest onder een wit laagje. Dit ziet er prachtig uit, maar de koude temperaturen, die dit met zich meebrengt, is voor ons, stadse, cv-gestookte kasplantjes wel even wennen.

De Italiaanse boerderijen zijn duidelijk gebouwd om koel te blijven tijdens de warme, zinderende zomers. Desalniettemin proberen we warm te blijven en hebben volop fossiele brandstoffen aangeschaft. Ook een elektrische deken is hier echt geen overbodige luxe.


Hout en pellets voor de open haard en kachel

 

Gelukkig is de temperatuur inmiddels gestegen en begint het duidelijk voorjaar te worden. Elke dag schijnt de zon flink over de steeds groener wordende velden, de krokussen komen boven en veel bomen en struiken staan al volop in de knop. We kunnen al vaak lekker buiten lunchen met een bordje pasta.


Daarnaast zijn we natuurlijk druk bezig om de Casa ons een beetje eigen te maken en alles in orde te maken, voordat onze gasten arriveren.  Zo hebben we ons naambordje geplaatst en de bel in ere hersteld.


 

En is dit de tijd om de tuin flink aan te pakken

 

 Frans is de olijfbomen aan het kortwieken en deze bomen hebben hun hout afgestaan om onze pizza-oven straks flink op te kunnen stoken. .


 We genieten hier enorm van de heerlijke stilte;  hier geen stadsgeluiden, zoals trams en ruziënde buren, maar (mits Frans zijn kettingzaag even neerlegt) alleen een vogel of zoemende bij.

 

Daarnaast doen we ook heel "vervelende" klusjes, zoals het bezoeken van de plaatselijke markt, de restaurants in de omgeving, allemaal om onze gasten zo goed mogelijk te kunnen informeren. 

 

De lokale markt in Moie is weer opgestart, waar allerlei lokale specialiteiten te verkrijgen zijn

Lekker  lunchen aan de kust, in Senigallia 

We hebben met diverse mensen in de buurt kennisgemaakt en laatst stond de buurjongen, wiens kippen onze verse eitjes leveren, voor de deur met een fles zelfgemaakte vino di visciole, een typisch Marchiaanse  versterkte kersenwijn.  

Wat superfijn voor ons is, is dat er zeer aardige Nederlanders in de buurt wonen, wiens hulp, adviezen en tips we zeer ter harte nemen.  

 

Een  wijnproeverij bij onze wijnleverancier 

We proberen ons, als haastige en stipte Nederlanders, aan te passen aan de  piano, piano mentaliteit van de Italianen. Zo accepteren we dat het inschrijven in de gemeente Mergo een paar bezoeken kost, omdat de dienstdoende ambtenaar je niet in één of twee keer vertelt welke documenten je allemaal nodig hebt, dan ineens tien dagen zonder vervanging weg is en tijdens het laatste bezoek van 1,5 uur steeds moet bellen met een collega om te vragen wat ze allemaal moet doen. Uiteindelijk komt het allemaal goed.

Zo hebben we na amper een tiental mailtjes, Appjes en telefoontjes met de internetmonteur nu een snellere en sterkere WIFI-verbinding op het hele terrein.

Daarnaast genieten we van de enorme rust hier en maken we ook tijd voor wandelingen in de omgeving  en genieten van de spectaculaire uitzichten. 


Een zondagochtend in februari, vlakbij de Casa 

Vanuit hier kan je zoveel kanten op, dat we amper kunnen kiezen.

 

Kortom we vervelen ons zeker niet en beginnen ons al aardig thuis te voelen. We hopen je hier op deze prachtige plek te mogen verwelkomen, zodat je zelf kan ervaren wat deze regio allemaal te bieden heeft. 

Mocht je in één vakantie meerdere regio’s willen bezoeken, kunnen we het je makkelijk maken met ons nieuwe combinatie-arrangement met een bevriende B&B in de Abruzzen, Dolce far Niente. Zie op onze website onder het eerste kopje, bij combinatie-arrangement.  

De komende tijd staat onder andere in het teken van een verbouwing. Voor de CasadeiColli-kenners onder jullie, het  heeft onder andere, te maken met deze onderstaande ruimte.


 

Daarover meer in het volgende laatste nieuws.  

Als je wilt kan je, voor tussendoornieuws,  ons ook volgen via de openbare facebookpagina, Vrienden van B&B Casa dei Colli, zie onderaan de pagina. 

  

En de zon gaat weer mooi onder

 

Ci Vediamo!