Het laatste nieuws van onze b&b

 
December 2018
Wat gaat zo'n jaar toch snel, we zitten alweer ruim in de decembermaand. We hebben kunnen genieten van een prachtige nazomer en ook nu nog is het vaak heerlijk weer om buiten te genieten van een kopje koffie of thee in het zonnetje. Het heeft ook z'n nadelen, het gras groeit gewoon door en dus moeten we ook in december gewoon nog maaien. De boeren om ons heen zitten ook niet stil en het graan wordt in deze periode ingezaaid en zorgt al heel snel voor een mooi groen tapijt waar het najaarszonnetje een prachtig effect op geeft.

                 
              de via Panocchia met al opkomend graan

 
 Ook in Italie worden de dorpen prachtig versierd en in kerstsfeer gebracht..........
 

             
            Jesi heeft dit jaar met een alternatieve kerstboom                    kerstboom van lampjes tegen de berg  bij Castelbellino
 
                                                                  
                                                                                                             Ancona
 
Sinterklaas kennen ze uiteraard niet maar wel Befana ...die op 6 januari langskomt.
La Befana wordt gezien als een kerstheks of demon uit het volksgeloof, maar wordt tegenwoordig ook gezien als goede fee. Ze heeft veel overeenkomsten met Perchta en Vrouw Holle. Goede kinderen krijgen snoep en stoute kinderen steenkool of donker snoep. Voordat ze gaat, veegt ze de vloer. Er wordt een glas wijn en een schaal met voedsel voor haar neer gezet. Meestal wordt ze geportretteerd als een oude vrouw op een bezemsteel. Ze draagt een sjaal en is met roet bedekt, omdat ze door de schoorsteen naar binnen komt. Ze lacht meestal en draagt een zak of mand met snoep en cadeautjes. Iedereen die La Befana ziet, krijgt een klap met haar bezemsteel omdat ze niet gezien wil worden.
 
 la Befana
 
Willen onze gasten vanuit hier alvast fijne feestdagen wensen en een voorspoedig 2019 en wellicht tot ziens bij ons bij Casa dei Colli! Uiteraard kunt u nu al boeken voor het nieuwe seizoen in 2019 en het is fijn om te weten dat de prijzen hetzelfde zijn als in 2018.

                                                                                                    
 ci vediamo,
 tot een volgend laatste nieuws,
 Carolien en Frans