Het laatste nieuws van onze b&b

 
Mei 2018
 
Het is inmiddels mei en de dagen worden merkbaar langer en warmer,  De pruimenbomen staan volop in bloei en de vlier is al helemaal groen, ook onze andere fruitbomen staan op het punt te gaan bloeien wat elk jaar weer een fraai gezicht is. Inmiddels hebben we onze eerste gasten mogen verwelkomen in een weer behoorlijk verbeterde b&b in vergelijking met vorig jaar. Elk jaar gebruiken we de wintermaanden om de b&b en het vakantiehuisje weer te optimaliseren en te verfraaien. Voor onze vaste en elk jaar weer terugkerende gasten weer een verrassing wat er verandert is en kunnen we onze nieuwe gasten trots laten zien hoe we onze b&b hebben gerealiseerd.
             Afbeelding invoegen        Afbeelding invoegen
Dit jaar hebben we gastenkamer Girasole flink veranderd en gastenkamer Ortensia is een stukje mooier geworden. Op elke b&b kamer ligt nu standaard een fŲhn en hangt er een scheer/make-up spiegel. Ook het grote terras aan de achterkant van de boerderij heeft een grote verandering ondergaan. Er is een stukje stucpleister van de gevel verwijderd, de mooie onderliggende stenen zijn schoongemaakt, de voegen zijn uitgehakt er ze zijn opnieuw gevoegd. De deuren van de voormalige cantina hebben een authentieke kleur gekregen en het hout van de overkapping heeft een verfbeurt gehad,  Ook hebben we nu een prachtige schoorsteen op ons dak. Het zal niet veel mensen opgevallen zijn maar de oude was echt foeilelijk en lekte  en deze past veel meer bij de uitstraling van het huis.  Ook zijn al de kozijnen voor zien van een nieuw verflaagje . Al met al hebben we weer aardig wat gedaan tot nu toe.
 Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen
 
                     Afbeelding invoegen
   
Wat uitstapjes betreft hebben we nu even onze eigen regiogrenzen verlegd en zijn we naar UmbriŽ geweest. Omdat de tunnels nu bijna allemaal klaar zijn en de nieuwe weg voor een gedeelte open is, is de reistijd naar UmbriŽ en Toscane behoorlijke verkort. We zijn naar de Middeleeuwse stad Orvieto geweest. De rit erheen was op zich al prachtig en we werden bij aankomst in Orvieto niet teleurgesteld, wat een mooie stad is het en gezellig ook. Het ligt bovenop een rots.  De grootste bezienswaardigheid (letterlijk in dit geval) is de basiliek die werkelijk beeldschoon is. Ook de 62 meter diepe waterput was een bezoekje waard. Maar er is nog veel meer te zien. Voor de liefhebbers hebben we plattegronden met uitleg van de bezienswaardigheden in het Nederlands klaarliggen!

 Afbeelding invoegen      Afbeelding invoegen
 
Ook een leuk nieuwtje is dat we in het dorpje Rosora, in het 'Centro Storico', een nieuw klein restaurantje hebben, De uitbaters vertelden ons dat ze in de zomer buiten op het plaatsje een terras mogen neerzetten vanwaar je een prachtig uitzicht hebt! We zijn er deze maand gaan eten. Het is een zgn. braceria, dat wil zeggen dat ze een grote grill in de zaak hebben staan waar het vlees op klaargemaakt wordt. We hebben er heerlijk gegeten en de ambiance was erg goed. Fijn weer zo'n restaurantje vlakbij waar we onze gasten heen kunnen sturen!
 
  Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
                                                                                                    de uitbaters Moyna & Mirko

Verder ook nog goed nieuws over de Via Panocchia!  De weg leed al jaren aan een slecht wegdek zoals onze vaste gasten wel weten. In plaats van asfalt kwamen er steeds meer borden te staan vanwege de vele kuilen in de weg. De gemeente had gewoon geen geld genoeg om het afdoende te repareren. Maar nu is daar een einde aan gekomen en ligt er een heus asfaltlaagje over de grootste probleemgebieden. Nu nog de bekende kuil halverwege en dan zijn we helemaal blij. De wethouder heeft ons verzekerd dat de technische man ook naar dit laatste stuk gaat kijken.
 
 Afbeelding invoegen
 

 
 Dit was het nieuws weer van de afgelopen periode....volgende maand een nieuwe "laatste nieuws"
 
Ci vediamo,
Ingrid & Frans