Nieuwsbrief

Nieuwsbrief februari 2018
Eindelijk weer een nieuwsbrief van b&b Casa dei Colli! Al is het al februari, we willen alle (oud)gasten en andere lezers een mooi, gezond en reislustig 2018 wensen.
Tien jaar Casa dei Colli!We hebben weer een heerlijk seizoen achter de rug en kijken alweer uit naar het komende, ons tiende seizoen! Wat vliegt de tijd! Wat hebben we mooie en gezellige seizoenen gehad in de afgelopen jaren. Zoveel leuke en gezellige mensen ontmoet. We prijzen ons gelukkig dat we dit jaar voor het tiende jaar weer zoveel gasten mogen verwelkomen. Veel 'terugkomers', veel via via en ook veel nieuwe gezichten.

Winterbezigheden
Zoals elk jaar brengen we de wintermaanden weer door met wandelen, nietsdoen en klussen. Ook deze winter zijn en worden er weer tal van klussen in en om het huis gedaan.
Zo is onze schoorsteen al jaren aan vervanging toe. Hij was lelijk en hij lekte. Eindelijk hebben we een nieuwe. Het valt misschien niemand echt op, maar wij zijn er erg blij mee!
                                                          Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Twee b&b kamers hebben een makeover ondergaan. Gastenkamer Girasole is helemaal veranderd en gastenkamer Ortensia heeft een kleine makeover gehad. Zie hier het resultaat!
  Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
                                                                                                             Afbeelding invoegen
 
Daarnaast heeft elke gastenkamer nu standaard een föhn en een scheer/make-up spiegel.

Ook het grote terras achter de boerderij heeft een metamorphose ondergaan. Een deel van de gestucte muur is afgebikt en de oude stenen zijn in het zicht gelaten. De donkerbruine deuren naar de cantina zijn geschuurd en hebben een naturelle afwerking gekregen. 
 
                                    Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen
 
Serra San Quirico uitgelicht.
Op slechts 10 autominuten van ons huis ligt het dorp Serra San Quirico. Een middeleeuws dorp gebouwd op de hellingen van de Monte Murano met ongeveer 3000 inwoners. Het heeft een goed bewaard historisch centrum. Rondom het dorp liggen 'copertelle', overdekte passages van Lombardische oorsprong, waarin de belangrijkste poorten van het dorp liggen: Porta Mercato, Porta Pesa en Porta Forchiusa. Vanaf het Piazza della Liberta kan je de trap nemen naar Chiesa Santa Lucia. Deze barokke kerk is gebouwd in 1276. In 1650 is de kerk door een aardbeving verwoest en opnieuw opgebouwd. De kerk heeft zes zijkapellen met rijke decoraties als schilderingen, stucwerk, houtsnijwerken en vergulde ornamenten. De kerk grenst aan het voormalige klooster Santa Lucia. Het is een van de best bewaarde barokke bouwwerken in Le Marche. 
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Drie maal per jaar (rond kerst en oud en nieuw) worden er in het dorp 'Presepe Vivente' georganiseerd. Dit zijn levende voorstellingen. Er loopt een route door het dorp waarbij je zelfs in de prachtige ruimtes en huizen met gewelfde plafonds komt die normaal niet toegankelijk zijn. Tijdens de Presepe Vivente wordt het bijbelverhaal rond de geboorte van Jezus uitgebeeld, je kan de diverse oude ambachten bekijken, er worden spelletjes uit die tijd gespeeld, kerstliedjes gezonden en Romeinen houden de wacht bij de poorten.
                          Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
                                                                           Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen  
 
Sneller in Umbrië en Toscane!
Doordat een deel van de nieuwe weg naar Rome is geopend liggen nu ook Umbrië en Toscane binnen bereik. Binnen 55 minuten tot iets meer dan een uur ben je al in Gubbio, Assisi of Perugia. Maar vind je het niet erg om iets verder te rijden dan is b.v. Orvieto (twee uur rijden) zeker aan te raden. Wat een prachtige en gezellige stad! Met naar onze mening de mooiste basiliek die we hier in de buurt hebben gezien.
 
                 Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen     
 
                 Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Of maak een uitstapje naar het Lago Trasimeno in Umbrië of naar de mooie van oorsprong Etruskische stad Cortona in Toscane. Beiden nu in ongeveer 1,5 uur te bereiken!Maar ook dichterbij huis zijn nog mooie stille dorpjes te bezichtigen waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Ga eens naar Piticchio of Castelletta.
                                                  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
                                                                     Afbeelding invoegen
 
Nieuwe restaurantjes.
En ook dit jaar hebben we weer nieuwe restaurantjes in de buurt erbij gekregen! Natuurlijk moeten we die ook eerst weer uitproberen. Alles voor de gasten! In het 'centro storico', oude centrum, van het dorpje Rosora zit nu een kleine braceria/taverna. Al het vlees wordt in het retaurant zelf op de grill bereid. De uitbaters Monya en Mirko zijn ontzettend vriendelijk en het eten is heerlijk! Tijdens de zomermaanden wordt er buiten een terrasje gemaakt vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. 
In Angeli di Mergo is een nieuwe pizzeria/birreria geopend genaamd Gusto 219. Je kan daar heerlijke pizzapunten kopen en naast wijn kan je daar diverse bieren van kleine bierbrouwerijen drinken.
 
 Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

Workshops en rondleidingen.
Zoals elk jaar verzorgen we weer rondleidingen bij mooie wijnhuizen en bij een olijfolieproducent. Maar je kan ook een fotoworkshop doen of een mooie fotoshoot laten maken van jou alleen, samen met je partner of samen met je familie of vrienden. De pastaworkshops worden weer gegeven door moeder Viola en dochter Viviana van Osteria delle Viole. Net zoals vorig jaar kan je weer deelnemen aan de Tai-Chi Chuang en Hatha Yoga lessen. Vind je het leuk om met een vrienden- of vriendinnengroepje Tai-Chi of Yoga te doen, kom dan een weekend of midweek naar ons toe. Vraag ons naar de mogelijkheden!
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
Vernieuwde website.
Onze website is in een nieuw jasje gestoken. De layout is ook veranderd zodat hij nu ook geschikt is voor tablet en smartphone. Neem eens een kijkje op onze nieuwe website www.casadeicolli.com!
Met het vliegtuig naar Casa dei ColliWe krijgen regelmatig vragen over van welke maatschappijen en welke luchthavens het best gebruikt kan worden gemaakt om naar ons toe te komen. Hieronder de belangrijkste maatschappijen en vluchten op een rij:
Ryanair:
Charleroi - Ancona maandag, woensdag en vrijdag
Weeze - Ancona maandag en vrijdag
Charleroi - Bologna 7 dagen per week
Charerloi - Perugia dinsdag en zaterdag
Eindhoven - Bologna dinsdag, donderdag en zondag

Transavia:
Eindhoven - Bologna maandag, donderdag, zaterdag en zondag

Daarnaast is het voor sommigen misschien leuk om een verblijf bij ons te combineren met een verblijf in Rome. Met Ryanair, Transavia en KLM kan je naar Rome vliegen en daar een auto huren. Het is ongeveer drie uur rijden naar onze b&b. Of combineer een verblijf bij ons met een tussenstop in Rome. Wij brengen je graag naar de trein en halen je op de terugweg weer op. De auto kan dan veilig bij ons blijven staan.
Let op! Gewijzigde regels handbagage RyanairEén cabinetas met een gewicht tot 10kg en een max afmeting van 55cm x 40cm x 20cm plus 1 kleine tas met max afmeting van 35 x 20 x 20cm mag per passagier vervoerd worden.Passagiers die Instappen met prioriteit (incl een Flexi, Flexi Plus of Family Plus ticket) aangeschaft hebben, mogen een kleine en grotere handbagagetas aan boord meenemen, tenzij om operationele redenen gevraagd wordt de grotere handbagagetas in het ruim te plaatsen.Passagiers die met een Standard Ticket reizen moeten hun grote handbagagetas bij de boarding gate afgeven en deze zal zonder kosten als ingecheckte bagage in het ruim geplaatst worden. De voorschriften betreffende ingecheckte bagage zijn hierop van toepassing.Instappen met prioriteit kost €5 als dit aangeschaft wordt tijdens het maken van de oorspronkelijke boeking. Als dit toegevoegd wordt via Mijn boekingen op onze website of via de Ryanair app (tot 45 minuten voor de geplande vertrektijd van de vlucht) zal hier €6 voor berekend worden.Te grote handbagage zal bij de boarding gate geweigerd worden, of waar mogelijk zal deze geplaatst worden in het laadruim tegen een toeslag van £50/€50 (toeslag afhankelijk van BTW op binnenlandse vluchten en overheidstarieven). Zorg dat u bij de gate alle waardevolle items uit uw tassen haalt voor het geval deze in het ruim geplaatst moeten worden. Bent u onzeker over uw handbagage, controleer deze dan bij de balie voor het afgeven van bagage voordat u door de luchthavenbeveiliging gaat.Er wordt geen handbagage toegestaan voor een baby (tussen 8 dagen en 23 maanden oud) die tijdens de vlucht op schoot zit van een volwassene; echter een babytas tot 5kg wordt toegestaan voor de begeleidende volwassene naast hun eigen toegestane handbagage.
Dit was het weer voor nu!
Geniet nog even van de winter en hopelijk zien we elkaar hier in La Bella Italia!
Ci vediamo!
Frans & Ingrid
b&b Casa dei Colliwww.casadeicolli.com