Activiteiten

Rondleiding olijfolieproducent
Wilt u graag weten hoe van olijven olijfolie wordt gemaakt, hoe u de verschillende soorten olijfolie van elkaar kunt onderscheiden en hoe de verschillende soorten olijfolie smaken? Wij organiseren een rondleiding met proeverij bij olijfolieproducent ‘Oleificio Rosini’. Dit bedrijf wordt gerund door een echte Italiaanse familie. Het hele gezin werkt in het bedrijf. Samen met een van de dochters van de eigenaar leren we u alles over olijven en olijfolie. Wat kunt u verwachten: rondleiding langs de diverse machines; proeven van verschillende soorten olijfolie waaronder gearomatiseerde; korte film waarin de machines in bedrijf te zien zijn; proeven van diverse hapjes met verschillende soorten olijfolie.
 Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen 

 Bezoek wijnhuizen
 Onze b&b ligt midden in een wijngebied en we nemen u dan ook graag mee naar een aantal goede wijnhuizen voor een rondleiding en uiteraard voor een proeverij. De wijnen die hier geproduceerd worden zijn o.a de Verdicchio Castelli di Jesi, Lacrima di moro 'd Alba, Rosso Conero en Rosso Piceno. Inmiddels hebben wij goede contacten met een aantal producenten en zij laten dan ook graag met trots hun landgoed en wijnen zien en proeven.
  Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen  

 Pastaworkshop
Het is mogelijk om in ons dorpje Mergo bij Osteria delle Viole een pastaworkshop te doen. Onder bezielende leiding van kokkin Viola en haar dochter Viviana wordt er volledig met de hand heerlijke ravioli gemaakt, inclusief vulling. Hier leer je de geheimen en trucjes van een échte kok, die het maken en de recepten generatie op generatie heeft doorgekregen. De workshop wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch bestaande uit de zelfgemaakte ravioli en een heerlijke streekwijn. Het is elke keer weer een leuke, leerzame en lekkere belevenis!
 
   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

Workshop fotografie
De mogelijkheid bestaat om bij ons een workshop fotografie te doen. Deze wordt op maat gemaakt. Hij kan bestaan uit een halve of hele dag. De nadruk wordt gelegd op de praktijk, dus we gaan samen op pad. Een workshop fotografie waarbij vooral de praktische kant van het fotograferen aan bod komt: perspectief, verhoudingen, scherpte-diepte, kleurgebruik, standpunt enz. Maar vooral ook de vaardigheid "van kijken naar zien". We kunnen vanuit de b&b op pad gaan maar op verzoek ook naar een stadje of de natuur in.
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen

Pizza's maken
Eén keer in de week proberen we een avond te organiseren waarbij we samen met de gasten pizza's maken. Als de gasten het leuk vinden kunnen we het hele "pizzaproces" doorlopen, dus van het kneden van het deeg, het opstoken van de oven, het uitrollen, het beleggen en het met de speciale pizzaschep insteken van de pizza in de oven. En natuurlijk niet te vergeten het opeten ervan. Omdat de keuze van het beleg zo groot is , is er voor elk wat wils en kan men de pizza beleggen zoals men het zelf het lekkerst vindt. We sluiten de avond af met een heerlijk typisch Italiaans dessert en huisgemaakte likeur.
   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

Tai-chi chuan en yoga
Ook in 2018 zullen weer een aantal tai-chi chuan weekenden gaan organiseren, in 2017 was dit een groot succes dus dat zal het in 2018 zeker ook weer worden onder bezielende leiding van docent Mario. De weekenden zijn voor beginners en gevorderden en wordt dus afgestemd op het nivo dat de cursist heeft. Vraag ons naar de mogelijkheden!  Mario ( die overigens goed Engels spreekt) is een autoriteit is op het gebied van Tai Chiuan in Italie en we hebben dan ook geluk dat hij vlak bij ons woont. De workshop wordt afgesloten met een gezellige gezamelijke lunch. 

  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen