5. Activiteiten

Rondleiding olijfolieproducent
Wil je graag weten hoe van olijven olijfolie wordt gemaakt, hoe je de verschillende soorten olijfolie van elkaar kunt onderscheiden en hoe de verschillende soorten olijfolie smaken? Wij organiseren een rondleiding met proeverij bij olijfolieproducent ‘Oleificio Rosini’.
 
Dit bedrijf wordt gerund door een echte Italiaanse familie. Het hele gezin werkt in het bedrijf. Een van de dochters vertelt je alles over olijven en olijfolie. Wat kun je verwachten: rondleiding langs de diverse machines; proeven van verschillende soorten olijfolie waaronder gearomatiseerde; korte film waarin de machines in bedrijf te zien zijn; proeven van diverse hapjes met verschillende soorten olijfolie.
 Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen 

 Bezoek wijnhuizen
 Onze B&B ligt midden in een wijngebied, als je dit bord tegenkomt, weet je dat je goed zit, als je van wijn houdt.
 
 
We nemen je dan ook graag mee naar een aantal goede wijnhuizen voor een rondleiding en uiteraard voor een proeverij.
De wijnen die hier geproduceerd worden zijn o.a de heerlijke friswitte Verdicchio Castelli di Jesi, en de rode Lacrima di moro 'd Alba, Rosso Conero en Rosso Piceno. Daarnaast produceren de wijnhuizen ook verschillende rosés en spumantes. Inmiddels hebben wij goede contacten met een aantal producenten en zij laten dan ook graag met trots hun landgoed en wijnen zien en proeven. In onze cantina zijn ook meerdere wijnen verkrijgbaar. 
  Afbeelding invoegen       Afbeelding invoegen  
 
 
 
 
 
Pastaworkshop
Het is mogelijk om in ons dorpje Mergo bij Osteria delle Viole een pastaworkshop te doen. Onder bezielende leiding van kokkin Viola en haar dochter Viviana wordt er volledig met de hand heerlijke ravioli gemaakt, inclusief vulling. Hier leer je de geheimen en trucjes van een échte kok, die het maken en de recepten generatie op generatie heeft doorgekregen. De workshop wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch bestaande uit de zelfgemaakte ravioli en een heerlijke streekwijn. Het is elke keer weer een leuke, leerzame en lekkere belevenis!
 
   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Pizza's maken
Regelmatig proberen we een avond te organiseren waarbij we samen met de gasten pizza's maken. Als de gasten het leuk vinden kunnen we het hele "pizzaproces" doorlopen, dus van het kneden van het deeg, het opstoken van de oven, het uitrollen, het beleggen naar keuze en het met de speciale pizzaschep insteken van de pizza in de oven. En natuurlijk niet te vergeten het opeten ervan.  We genieten na op het terras met koffie en een huisgemaakte likeur.
   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Wandelen en fietsen
 Dit is een prachtgebied voor fietsers en wandelaars. Naast de vele fiets- en wandelroutes die je kan gebruiken, maken wij ook graag een lunchpakket voor onderweg en kunnen we je eventueel wegbrengen en/of ophalen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om met ons samen op pad te gaan.    

             

 

Zwemmen
 Naast een verfrissende tuindouche in onze eigen tuin, is er ook veel zwemwater in de nabije omgeving. Zo kan je voor een klein bedrag of het nuttigen van een lunch in het zwembad op 700 meter van onze B&B terecht. Ook kan je op 10 minuten rijafstand, heerlijk rustig aan de rivier zitten.  Iets verderop, ongeveer 20 minuten rijden, is het Lago di Cingoli,  een groot stuwmeer, het is er nooit druk en je kan er naast een verfrissende duik nemen, ook een hapje eten.
 
  
 Lago di Cingoli
 
Voor de echte waterratten is er, ook op 20 minuten afstand in Apiro, aquapark Eldorado. En last but not least is er, vanaf een half uur rijden,  natuurlijk de Adriatische kust met kleine, rustige strandjes en levendige badplaatsen, we informeren je er graag over.

  

De prachtige kust bij Sirolo