Nieuwsbrief van april 2017


Nieuwsbrief 27 april 2017

Het voorjaar is in volle gang. Wat is dat weer heerlijk met het frisse groen, de bloesem in de fruitbomen, de lange dagen, het vele buiten zijn. We genieten weer met volle teugen!
     

Winterklussen
Ook de afgelopen maanden hebben we niet stil gezeten. Aan het terras aan de achterkant van de boerderij hebben we een bloem/kruidenbak gemetseld. De kruiprozemarijn, salie, oregano en tijm groeien al flink. Het lastige afstapje vanaf het terras is veranderd in een echte trap. 
 
Binnenkort worden de nieuwe luiken aan de voorkant van ons huis gemonteerd. Niet meer in donkerbruin, maar in een mooie grijstint. In de ontbijtkamer is van een muur voor een groot gedeelte de stuclaag verwijderd. De mooie oude stenen zijn weer zichtbaar en dit geeft veel sfeer! 
         
De badkamer van vakantiehuisje Oleandro heeft een flinke metamorfose ondergaan. De douchecabine heeft plaatsgemaakt voor een inloopdouche, er is een nieuw badmeubel met laden geplaatst en er staat een nieuwe wasmachine.

    

Eiken
Als je goed om je heen kijkt zie vaak een aantal eiken op een rij staan. Dit is erg mooi om te zien en al regelmatig door Frans gefotografeerd. Vroeger hadden deze eiken een functie. Ze werden in een rij geplaatst als perceelafscheiding. Dit was duidelijk en je kon ze niet stiekem en stukje verplaatsen. Maar tegenwoordig hebben de boeren veel grotere percelen en hebben de eiken geen functie meer. Maar het blijft prachtig om te zien!
                                                     

Op de E-bike door Le MarcheVoor de recreatieve fietser organiseren we samen met b&b La Vecchia Scuola twee fietsweken. Je gaat op een E-bike door afwisselend landschap en over veilige en rustige wegen. De transfer van en naar het vliegveld is geregeld, auto huren is dus niet nodig.De prijs is € 499,-. Dit is inclusief 7 overnachtingen incl. ontbijt (deels bij La Vecchia Scuola, deels bij Casa dei Colli), transfer vliegveld Ancona, transfer bagage naar tweede verblijf, 2x verrassingsexcursie, welkomstdrankje en keuze uit diverse routes. We hebben twee weken gepland: 14 tot 21 april en 1 tot 8 mei. Mocht je interesse hebben maar dan op een andere datum informeer dan bij ons naar de mogelijkheden!
                            

Tai Chi en Yoga     
Zin om even de drukte te ontlopen, even weg van de alledaagse sleur of stress?Bed & breakfast Casa dei Colli organiseert samen met Agriturismo Colle delle Stelle twee weekenden om even helemaal tot jezelf te komen!Onder leiding van ervaren docenten worden 2 Tai Chi lessen en 1 Yoga les gegeven. De docenten zijn Mario Santoni (Tai Chi) en Federica Avenali (Yoga).De lessen worden verzorgd in het Engels. Elke les duurt 1,5 uur.
                                
Wanneer?
 12, 13 en 14 mei 2017 23, 24 en 25 juni 2017
Programma:
Vrijdag : aankomst, welkomstdrankjeZaterdag : 's ochtends Tai Chi lunch bij Agriturismo Colle delle Stelle eind van de middag Yoga Zondag : 's ochtends Tai Chi na de les koffie of thee 's middags een (begeleide) wandeling rond de Monte Murano (vrijblijvend)
Je overnacht bij B&B Casa dei Colli of bij Agriturismo Colle delle Stelle.
                 
De weekenden zijn bedoeld voor iedereen die het leuk vindt een weekendje in het mooie Le Marche te combineren met Tai Chi en Yoga. Het is geschikt voor iedereen: jong, oud, man, vrouw, beginners, gevorderden.Prijs:€ 250,- per persoon o.b.v. 2-persoons kamer. Dit is inclusief 3 overnachtingen met ontbijt, welkomstdrankje, 2 Tai Chi lessen, 1 Yoga les, 1x lunch bij Agriturismo Colle delle Stelle op zaterdag, koffie/thee na Tai Chi les op zondag en een wandeling rond de Monte Murano.
                                                                        
Met Ryanair kan je voordelig vliegen vanaf Charleroi of Weeze op Ancona. Vanaf daar rijd je met een huurauto in een half uurtje naar Casa dei Colli of Colle delle Stelle, net buiten het dorpje Mergo. Daarnaast bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van een haal/brengservice van/naar de luchthaven van Ancona. Dan is een auto huren niet nodig. Vraag ons naar de mogelijkheden!
Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers per weekend!
Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Stuur een berichtje aan info@casadeicolli.com of stuur een Whatsapp naar tel.nr.+31620308400.

Verhuur vakantiehuizen
Nieuw is dat we twee vakantiehuizen kunnen aanbieden voor de verhuur.
Casa Pietra Assolata
Op een rustige locatie, op slechts 20 minuten wandelen vanaf Casa dei Colli staat de vrijstaande vakantiewoning 'Casa Pietra Assolata'. Landelijk gelegen maar toch op slechts 800 meter van het dorpje Mergo met een kleine supermarkt en twee uitstekende restaurants.Op ongeveer 1 km afstand is nog een goed restaurant. Casa Pietra Assolata is geschikt voor maximaal 8 personen.
De boerderij heeft een oppervlakte van 140 m2, is mooi gerestaureerd en smaakvol ingericht.Er zijn 4 slaapkamers en 2 badkamers verdeeld over 2 etages.Het huis heeft 2 huiskamers waardoor het ook zeer geschikt is voor 2 gezinnen. Er is 1 keuken. Deze is goed uitgerust met o.a. koelkast, oven en vaatwasser. In een van de twee badkamers staat een wasmachine.Het huis staat op 1800m2 grond. De grote tuin biedt veel privacy. Vanaf het overdekte terras heb je een mooi uitzicht over de heuvels. De heerlijke tuin leent zich er uitstekend voor om te relaxen of voor kinderen om er te spelen.In de tuin bevindt zich een klein zwembad. 
                           
Villa Sasso
Volledige privacy en complete rust met prachtig uitzicht!
Villa Sasso is een gerenoveerde villa op 1 hectare met 7 slaapkamers en 4 badkamers. De villa beschikt over een uitgestrekte tuin, zwembad, fruitboomgaard en een speelweide, alles kijkt uit over een prachtige vallei van wijngaarden en oude dorpjes.

Villa Sasso biedt plaats aan maximaal 18 personen. Er zijn 7 slaapkamers, babybedjes en kinderstoelen zijn er op aanvraag. Er is voldoende ruimte om te ontspannen in de grote zitkamer met TV, DVD en elektrische piano. Gratis wifi.
De ruime keuken is zeer goed uitgerust en biedt alle comfort. Buiten is er een originele pizza oven voor pizza's en andere gerechten. BBQ aanwezig.

Buiten zijn er verschillende terrassen, in de zon en in de schaduw. Op het grasveld kan men badminton of pingpong spelen. In de grote fruitboomgaard zijn er kersen-, appel-, vijgen-, peren-, pruimen-, persimmon en olijfbomen.
Het zwembad van 12m x 6m is open van mei tot september.
Villa Sasso is gelegen op een doodlopende straat tegen een heuvel met uitzicht op een rustige vallei, ongeveer 30 minuten van de luchthaven van Ancona, aan de Adriatische kust. De landelijke dorpen van Sasso en Castellaro zijn op ongeveer 2,5 km, met bar, kleine supermarkt en een pizzeria. In het dal (ongeveer 3 km afstand) zijn er vele winkels, bars, restaurants en grotere supermarkten. 
 
 
Heb je interesse in een van deze vakantiehuizen, vraag ons naar de prijzen en mogelijkheden!
 
                          
Dit was het weer voor nu. We hopen dat jullie het weer leuk vonden om te lezen!
Ci vediamo!
Frans & Ingrid
www.casadeicolli.com