Het laatste nieuws van onze b&b

 
Oktober 2017

Hoewel de zomer achter de rug is en het nu officieel herfst is, genieten we hier nog steeds van heerlijke temperaturen van zo'n gemiddeld 22 graden. Nu we af en toe geen gasten hebben kunnen met dit weer heerlijk in de tuin werken. Na een zeer droge zomer is alles weer aan het groeien dus dat is bijhouden geblazen. De fruitbomen die ons zoveel mooie vruchten hebben gegeven voor de marmelade zijn aan goede snoeibeurt toe, ook de oleanders en laurierstruiken krijgen met onze snoeischaar te maken.
                 
Goed nieuws dit jaar over onze olijfbomen ,ze hangen vol met prachtige olijven zodat we weer kunnen genieten van onze eigen olijfolie. Waarschijnlijk gaan we de laatste week van oktober plukken , dat is ook ietwat eerder dan gewoonlijk , natuurlijk brengen we ze naar Oleificio Rosini waar Ingrid ook de rondleidingen geeft.
  
Ook is het een bijzonder goed jaar voor de walnoten ,we hebben een aantal bomen op ons terrein staan en hebben inmiddels al een babybadje vol verzameld.
    

Vorige week heeft een gast van ons een prachtig dronefilmpje gemaakt van onze b&b, je krijgt een prachtig overzicht van de boerderij en de omgeving, je kan hem hieronder bekijken:
                 

In mei is er zoals veel gasten van ons weten de Cantine Aperte...wijnhuizen gooien de deuren open en je kan dan proeven van hun wijnen,meestal vergezeld door wat lekkers . Wat weinigen weten dat deze traditie in november ook gepland staat en wel op 11 en 12 november ,Cantine San Martino heet het, we hebben nog voldoende ruimte en je kan dan wrs ook voordelig vliegen. Vraag ons naar de mogelijkheden en ga met ons op stap naar een paar prachtige wijnhuizen.
                     cantina Santa Barbara

Al jaren zijn ze bezig om de weg naar Rome te verbeteren ,dit jaar zijn al diverse stukken snelweg en tunnels geopend en scheelt nu al veel tijd . Assissi is nu in een uur te bereiken en de luchthaven van Perugia, waar Ryanair ook op vliegt, in drie kwartier. Ze zijn nog flink aan het werk dus dat zal in de toekomst nog meer tijd schelen .

Heeft u nog geen plannen voor kerst en/of oudjaarsavond, onze b&b is dan ook geopend!

ci vediamo,

Ingrid en Frans