Het laatste nieuws van onze b&b

Het is inmiddels alweer juni en zijn alweer flink bezig in een nieuw seizoen.
De badkamer  in het vakantiehuisje is grondig aangepakt, douchecabine eruit en een mooie grote inloopdouche voor in de plaats, een nieuw wandmeubel met wastafel en nieuwe tegels op de vloer.De muur van de douche is behandeld met een oude Venetiaanse specialiteit...en prachtig geworden. De eerste gasten hebben er al gebruik van mogen maken.
 
Deze tijd van het jaar kenmerkt zich door de ontluikende natuur en het prachtige licht,voor fotografen (zoals Frans ) een walhalla natuurlijk. Je ziet het landschap rond onze b&b weer in een mooie lappendeken veranderen,met frisgroene korenvelden,gele koolzaadvelden en nu nog aardkleurgetinte akkers die straks weer vol staan met zonnebloemen. Maar elk jaargetijde heeft zo zijn charme natuurlijk.
 
                                                      

In Mergo is weer een restaurantje rijker nét na de stoplichten bij de spoorwegovergang is Da Massimo gekomen in het voormalig hotel Lydia. Dit restaurant heeft zich gespecialiseerd in vis maar voor de vleesliefhebber is er ook genoeg keus. Wij zijn uiteraard een keer gaan voorproeven  en dat is ons goed bevallen.
 

                             

Voor volgende maand is er nog voldoende ruimte bij onze yoga en tai chi-lessen,kijk bij het kopje elders op de site voor verdere informatie .
                                                       

We kunnen merken dat de natuur hier voorloopt op Nederland ,hier staat de vlier allang in bloei terwijl daar de bladeren er nét aanzitten. Dat is ook met de aardbeien zo en het duurt niet lang meer of we kunnen weer kersen eten! We zijn dan ook al van start om jam en siroop te maken en kunnen haast niet wachten tot de kersen en abrikozen rijp zijn.....
            

                     

Afgelopen seizoen hebben we iemand in het dorp die Italiaanse les geeft. Een aantal van onze gasten hebben de lessen bij haar gevolgd en zijn er erg enthousiast over. Er kan worden lesgegeven op elk niveau en aan beginners en gevorderden. Een groot voordeel is ook dat ze ook goed Engels spreekt. De kosten zijn heel schappelijk te noemen. Interesse? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Goed nieuws voor wat betreft onze bereikbaarheid: na Transavia vliegt nu ook Ryanair vanuit Eindhoven op Bologna, dus nog meer mogelijkheden om routes uit te stippelen van en naar onze b&b. Bovendien is het vliegveld van Perugia (waar Ryanair ook op vliegt) nu ook makkelijker bereikbaar want de snelweg naar Perugia is klaar zodat je nu niet meer over smalle weggetjes door de bergen hoeft, wat een een aardige tijdswinst oplevert. 
            


                                                ci vediamo,
                                              Ingrid & Frans