Het laatste nieuws van onze b&b

 
DECEMBER 2017

We zitten alweer in de laatste maand van het jaar. Terwijl in Nederland de zwarte pieten discussie in volle gang is zijn we hier gewoon bezig om de tuin en de b&b winterklaar te maken. Een laatste keer gras maaien, bladeren opruimen, tuinstoelen naar binnen, potplanten op een beschutte plaats zetten, snoeien, haardhout verzamelen, enz.
Nu we minder gasten hebben maken we ook meer tijd vrij om uitstapjes te maken. We zijn bijvoorbeeld naar Ravenna en Rimini geweest. Beide steden zijn op redelijke korte afstand van hier en zeker de moeite waard voor een bezoekje. Ravenna is echt prachtig. Rimini heeft een wat negatieve naam maar de oude binnenstad is meer dan de moeite waard voor een bezoekje.

  
  gebakje in Ravenna                          prachtig plafond in San Vitale in Ravenna

                     
                  Ravenna                                                  het graf van Dante

         
                                                         Rimini

Ook hebben we een rondje Monte Catria (1701 meter hoog) gedaan. Een prachtig mooie dag maar al wel sneeuw op de top. Het is een zeer afwisselend gebied met leuke plaatsjes en abdijen die je kan bezoeken zoals het Eremo Fonte Avallana.

   fonte Avallana

Omdat de bossen in herfstkleuren getooid waren maakte dat de uitzichten spectaculair. Op een hoogte van ongeveer 1400 meter hebben we een mooie wandeling in de sneeuw gemaakt, dit tot groot plezier van onze honden!

       
              

  
Al een paar jaar wordt er hard gewerkt om de oevers van de rivier de Esino, hier beneden in het dal, te verbeteren en te verfraaien. Ook zijn ze bezig met een wandelpad langs de rivier. Het is makkelijk begaanbaar pad en omdat het in het dal ligt ook zo goed als vlak. Fijn om te wandelen, te fietsen of te joggen. Ook over dit pad hebben we gewandeld en waar het tot een jaar geleden nog niet helemaal begaanbaar was kan je nu tot aan Jesi lopen en veelal vlak langs de rivier. Het is zeker de moeite waard om dit traject een keertje te lopen als u hier bent.
 
   
            

In mei 2018 wordt de Cantine Aperte in het weekend van 26 en 27 mei georganiseerd. We hebben alleen nog 2 gastenkamers beschikbaar. Dus als je met op ons op stap wilt om een aantal mooie wijnhuizen te bezoeken en te genieten van de mooie wijnen en natuurlijk de leuke sfeer vraag ons dan naar de mogelijkheden!

    
              

Ook met de kerstdagen en oud en nieuw zijn we gewoon geopend.  Voor oud en nieuw is de eerste reservering binnen. We gaan naar een mooi en gezellig restaurant in de buurt waar we een avondvullend programma hebben met een vijfgangen diner, live muziek, dansen en natuurlijk spumante en vuurwerk om 0.00 uur. Wil je de feestdagen hier meemaken en met ons en onze andere gasten oudejaarsavond gaan eten, genieten van muziek en dansen, reserveer dan tijdig een gastenkamer! 

                                           Ci vediamo,
                                         Ingrid en Frans